ООН ухвалила рішення щодо нових санкцій проти КНДР

Читать на русском
В ООН проголосували за нові санкції проти Північної Кореї. Приводом для нових санкцій стали неодноразові пуски балістичних ракет КНДР.

Рада безпеки ООН 5 серпня одноголосно ухвалила рішення щодо посилення економічних санкцій проти Північної Кореї.

Про це повідомляє Reuters, передає «Слово і Діло».

Тіллерсон розповів, кого вважає «спільниками» ракетної програми КНДРДержсекретар США Рекс Тіллерсон назвав винних в загрозі КНДР, а також глава Держдепу закликав посилити санкції.

Рішення підтримали представники всіх 15 країн-членів організації. Нові обмеження спрямовані на зменшення доходів КНДР від експорту. Накладається заборона на закупівлю у країни заліза, руди, свинцю вугілля і морепродуктів. Також вводиться обмеження на оренду північнокорейських робітників. Кількість працюючих за кордоном громадян КНДР не буде збільшуватися.

Нові обмеження поширяться також на спільні проекти. Резолюція забороняє країнам-членам Ради безпеки інвестувати в будь-які спільні проекти з КНДР, які існують на даний момент. А також забороняють починати нові.

Також розширено станційний список фізичних осіб. У нього потрапили дев'ять фізичних осіб і чотири юридичні особи, включаючи основний валютний банк Північної Кореї. Іноземні активи зазначених осіб будуть заморожені, також зазначеним людям заборонено відвідувати ряд країн.

При цьому посол США в ООН Ніккі Хейлі зазначила, що запровадження санкцій не вирішує проблему і слід робити «розумні захисні заходи, щоб захистити себе і своїх союзників».

Раніше в США назвали умову оголошення війни Північної Кореї.

Раніше Україна виступила за запровадження додаткових санкцій проти КНДР.

Нагадаємо, що США і Японія обговорили спільні дії щодо КНДР.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: