Київ виділив понад 40 мільйонів на сміттєвий полігон у Підгірцях

Читать на русском
Місто також направляє більше 10 млн грн на допомогу селищним громадам, які страждають від сусідства з полігоном.

Для вирішення проблем, пов'язаних з роботою полігону твердих побутових відходів № 5 в с. Підгірці, Обухівського району Київської області виділено понад 40 млн грн.

Про це повідомила прес-служба Київської міськдержадміністрації, передає «Слово і Діло».

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко обіцяє, що до кінця 2017 року в Києві буде встановлено 300 підземних сміттєвих баківСказано 7 липня 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

З них 7 млн ​​грн підуть на протиаварійні заходи, 1,4 млн - на розробку проекту майбутньої рекультивації полігону, ще 24 млн грн - на збільшення потужностей системи, переробної токсичний фільтрат на полігоні.

«Ми очікуємо завершення експертизи проекту реконструкції, куди вносяться зміни з урахуванням першочергових завдань. Йдеться про прийняте рішення рекультивації полігону. Зараз грунтом пересипані більше 10 га полігону. Плануємо завершити пересипання всієї карти, але ми чекаємо, поки пройде аномальна спека. Виділено кошти на полігон і розробку проектів нових центрів переробки відходів», - заявив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв.

За його словами, місто направляє більше 10 млн грн на допомогу селищним громадам, які страждають від сусідства з полігоном.

Пантелєєв також зазначив, що понад 3 млн грн виділено на розробку проектів сміттєпереробних заводів в столиці. Всього на вирішення питання полігону №5 виділено з міського бюджету майже 43 млн грн.

Раніше повідомлялося, що сміття з окупованого Криму будуть спалювати на Тамані.

Нещодавно під Києвом знайшли 40 тонн львівського сміття.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: