Мітинг під НКРЕКП: активісти протестують проти запровадження абонплати за газ

Читать на русском
Під будівлею НКРЕКП зібралися активісти з вимогою не запроваджувати абонплату за газ. Організатори також вимагають зупинити зростання тарифів в Україні.

Близько тисячі представників профспілкових організацій та активістів із різних регіонів країни вийшли на акцію «Профспілковий наступ» до будівлі Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, з вимогою не запроваджувати абонплату за газ.

Про це повідомляє «Апостроф», передає «Слово і Діло».

Профспілки вимагають від НКРЕКП не ухвалювати на черговому засіданні постанову про запровадження абонплати за газ.

«Сьогодні НКРЕКП намагається ухвалити чергове грабіжницьке рішення – запровадити абонплату за газ. Це несправедливе рішення: ті, в кого є лише газова плита, платитимуть більше, ніж зараз. Ми будемо платити за газ навіть тоді, коли їм не користуємося. Поїхали на місяць на дачу, а за газ у квартирі змушені будемо заплатити. Ми вимагаємо не ухвалювати цю постанову», – заявив співорганізатор акції Олександр Кухарчук, член ради Всеукраїнської профспілки трудящих.

Організатори також вимагають від НКРЕКП зупинити зростання тарифів в Україні.

«За рік тарифи на комунальні послуги зросли непомірно: гаряча вода й опалення подорожчали вдвічі, електроенергія – більш ніж на половину, водопостачання – більш ніж на третину! В Україні енергоємність послуг у 3-5 разів вища, ніж в європейських країнах. А все тому, що ніхто не займається модернізацією», – заявив Сергій Павленко, голова Федерації незалежних профспілок України.

Як відомо, сьогодні відбудеться засідання НКРЕКП, на якому розглядатиметься питання запровадження обов'язкової абонентської плати за газ.

Нагадаємо, що в квітні НКРЕКП скасував постанову про абонплату за газ.

Раніше експерт розповів «Слову і Ділу» про доцільність запровадження абонплати за газ і назвав головні ризики.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: