Генпрокуратура завершила розслідування проти екс-губернатора Сумської області

Читать на русском
Генеральна прокуратура завершила розслідування проти колишнього голови Сумської облдержадміністрації та заступника глави Адміністрації президента часів Януковича Юрія Чмиря.
Юрій ЧмирьФото з відкритих джерел

Генеральна прокуратура завершила слідство щодо колишнього голови Сумської обласної адміністрації та заступника голови Адміністрації президента часів Януковича Юрія Чмиря.

Наразі матеріали слідства передані на ознайомлення стороні захисту, після чого надійдуть у суд, пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу ГПУ.

«Колишній високопосадовець підозрюється в приховуванні паспорта, підробці та використанні підроблених офіційних документів, а також у декларуванні недостовірних відомостей», – повідомляють у відомстві.

Зокрема, слідчі встановили, що Чмир, який наразі є депутатом Сумської обласної ради, на підставі неправдивої заяви про втрату паспорта отримав новий документ, а старий продовжував використовувати для юридично значущих нотаріальних дій.

За Чмиря посада в ОДА коштувала $50 тис. на місяць – прокуратураЕкс-губернатора Сумської області підозрюють у тому, що він щомісяця отримував від однієї з посадових осіб ОДА хабар у сумі 50 тис. доларів

«Окрім того, депутат не вніс у декларацію власну доньку, хоча у ході слідства зібрано достатньо доказів того, що вони проживали та проживають разом. Зокрема, в декларації не зазначено 9 квартир та 3 паркомісця у столиці, дохід від продажу нерухомості та корпоративні права двох товариств з обмеженою відповідальністю, що належать 20-річній непрацюючій доньці», – додають у ГПУ.

Дії колишнього високопосадовця прокуратура кваліфікує за чотирма пунктами Кримінального Кодексу: ч. 1 ст. 357 (умисне приховування офіційного документа), ч.ч. 1 і 4 ст. 358 (підроблення та використання завідомо підробленого документа) та ст. 366 (декларування недостовірної інформації). За ними депутату загрожує до двох років ув’язнення з позбавленням права обіймати державні посади на строк до трьох років.

Нагадаємо, підозру у справі Чмиря прокурор Сумської області підписав ще 21 липня. Як глава обладміністрації та заступник голови АП він свого часу роздав 77 обіцянок, 35 із яких так і не виконав.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: