Порошенко про ЗВТ з Канадою: вікно колосальних можливостей

Читать на русском
Документ відкриває вікно колосальних можливостей для українського бізнесу – в торгівлі, в державних закупівлях, в електронній комерції, зазначив президент України.

Президент України Петро Порошенко вважає, що запровадження зони вільної торгівлі з Канадою відкриває величезні можливості для українського бізнесу.

Про це глава держави заявив на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

Степан КубівНародний депутат України
Кубів заявив, що до літа 2018 року між Україною і Туреччиною буде створена зона вільної торгівліСказано 28 квітня 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Цей документ відкриває вікно колосальних можливостей для українського бізнесу – в торгівлі, в державних закупівлях, в електронній комерції», – написав він.

Однак, підкреслив президент, цей крок набагато важливіший, ніж просто торгова угода.

«Це красномовний і символічний жест підтримки, це чудовий прояв особливого партнерства, яке міцнішає між нашими державами – далекими географічно, але такими близькими за духом, цінностями й прагненнями», – зазначив він.

Як повідомлялося, з 1 серпня між Україною та Канадою почала діяти зона вільної торгівлі. Без мит українські виробники зможуть експортувати до Канади перероблену сільськогосподарську продукцію, товари харчової, легкої, хімічної, нафтової та машинобудівної промисловості.

Своєю чергою, Україна взяла на себе зобов'язання скасувати митні тарифи на 72% канадських товарів, зокрема на рибу та морепродукти, зернові, арахіс, соки, мінеральну воду.

Нагадаємо, що гендиректор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів раніше розповів «Слову і Ділу» про важливі нюанси угоди про ЗВТ з Канадою та придбання канадських авто.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: