Міноборони планує закуповувати озброєння через ProZorro

Читать на русском
Міністерство оборони України має намір проводити закупівлю озброєнь і військової техніки на відкритих тендерах через систему ProZorro.
фото: Укроборонпром

Міністерство оборони України має намір проводити закупівлю озброєнь і військової техніки на відкритих тендерах через систему ProZorro.

Про це розповіли в прес-службі Асоціації виробників озброєння і військової техніки України, повідомляє «Слово і Діло».

Відповідне питання розглянула робоча група Міноборони щодо виконання дорожньої карти оборонної реформи на 2016-2020 роки.

«За результатами засідання було ухвалене рішення доручити Центральним службам забезпечення збройних сил підготувати перелік озброєння та військової техніки, комплектів запчастин, інструментів та приладдя (ЗІП), а також послуг з ремонту та модернізації військової техніки, закупку яких можна буде здійснювати на відкритих тендерах», – розповіли в асоціації.

Також на засіданні робочої групи ухвалили рішення підготувати та внести відповідні зміни в низку законодавчих актів.

«Зараз ми не маємо інформації що, де і за якою ціною закуповується для потреб нашої армії. В сфері закупівель діють ще радянські військові стандарти та вимоги прийняті в 70-80х роках. Ми ініціюємо перехід на відкриті тендери в оборонному секторі, тому що це відповідає міжнародній практиці. Також цього вимагають стандарти НАТО», – підкреслив виконавчий директор асоціації Руслан Джалилов.

За його словами, відкриті тендери в оборонному секторі дозволять залучити до виконання оборонного замовлення країни нові підприємства і знизять рівень корупції у військовій сфері.

Нагадаємо, 7 червня Кабінет міністрів ввів закупівлю Міністерством оборони житла для військових через систему ProZorro.

26 травня в Міноборони озвучили, скільки коштів ще знадобиться виділити на армію в 2017 році.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: