Гройсман припустив, що Ryanair почне літати з «Борисполя» та «Жулян» до запуску «Гостомеля»

Читать на русском
Лоукостер Ryanair зможе тимчасово літати з аеропортів Бориспіль і Київ, поки в Гостомелі півроку будуватимуть новий термінал.
фото: Ділова Столиця

Лоукостер Ryanair зможе тимчасово літати з аеропортів «Бориспіль» і «Київ», поки в «Гостомелі» півроку будуватимуть новий термінал.

Про це в інтерв'ю «Діловій столиці» заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, повідомляє «Слово і Діло».

«Поки буде будуватися термінал у «Гостомелі», «Бориспіль» або «Жуляни» на тимчасових умовах можуть надати Ryanair свої послуги», – вважає він.

При цьому він уточнив, що новий термінал у Гостомелі планують збудувати за півроку.

Крім того, Гройсман зазначив, що в уряді не знали про наміри міністра інфраструктури Володимира Омеляна підписати меморандум із Ryanair у березні.

«Якби ми в Кабміні знали, то зобов'язали б «Гостомель» відразу почати підготовку до створення терміналу для лоукостерів. Меморандум підписали в березні, а за шість місяців можна було зробити класний термінал, і всі лоукостери почали б літати вже з «Гостомеля». На жаль, ми втратили час», – сказав прем'єр.

Також Гройсман додав, що лоукостери мають літати і з регіональних аеропортів: Львова, Харкова, Херсона.

Прем'єр розповів, що доручив Мінінфраструктури розробити до середини серпня стратегію розвитку аеропортів для розуміння напрямку розвитку галузі.

Нагадаємо, 27 липня міністр інфраструктури Володимир Омелян пообіцяв «лягти кістьми», але повернути Ryanair в Україну в 2017 році.

26 липня Омелян виклав на своїй сторінці в Facebook позов Міжнародних авіаліній України проти Мінінфраструктури, в якому компанія вимагає розірвати договір з ірландським лоукостером і компенсувати їй збитки, які вона понесла через «вимушене» зниження цін на свої квитки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: