Гужві обрали запобіжний захід

Читать на русском
Прокуратура просила для Гужви запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в 3 млн грн.

Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід для керівника інтернет-видання «Страна.ua» Ігоря Гужви у вигляді тримання під вартою строком на два місяці з можливістю внесення застави у 544 тисячі гривень.

Про це повідомила прес-секретар прокуратури Києва Надія Максимець, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Суд задовольнив клопотання прокуратури про взяття під варту, визначивши розмір застави в розмірі 544 тисяч гривень», - сказала Максимець.

Вона підкреслила, що, на думку прокуратури, сума не є достатньою, тому зараз вирішується питання про її оскарження.

Лінько розповів подробиці шантажу з боку ГужвиЛінько також звинуватив «Страну.ua» в роботі на Росію і пов'язав кримінальне провадження проти Гужви з питанням національної безпеки.

Прокуратура просила для Гужви запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в 3 млн грн.

Адвокат Гужви, екс-міністр юстиції Олена Лукаш, уже заявила журналістам, що заставу буде внесено і її підзахисний буде на волі найближчим часом.

Як відомо, Гужву затримали ввечері 22 червня за підозрою у вимаганні та отриманні 10 тисяч доларів за відмову від розміщення компрометуючих матеріалів на чинного політика.

Також суд сьогодні обрав запобіжний захід для посередника у справі Гужви у вигляді цілодобового домашнього арешту строком на 2 місяці на території Харкова. У прокуратурі заявили, що цей фігурант справи співпрацює зі слідством і дає викривальні свідчення.

Напередодні Гужві було вручено повідомлення про підозру у вимаганні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: