Порошенко підписав указ про створення Держфонду поводження з радіоактивними відходами

Читать на русском
Державний фонд поводження з радіоактивними відходами формується за рахунок надходжень від екологічного податку.

Президент Петро Порошенко підписав закон України №2125-VIII «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо удосконалення механізму фінансового забезпечення поводження з радіоактивними відходами», ухвалений 11 липня.

Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті глави держави, передає «Слово і Діло».

Законом вносяться зміни до Бюджетного кодексу України, якими визначається порядок формування та використання коштів Державного фонду поводження з радіоактивними відходами, створеного в складі спеціального фонду державного бюджету України.

Створення Державного фонду поводження з радіоактивними відходами в складі спеціального фонду державного бюджету забезпечить цільове використання коштів, які платять виробники електроенергії, та сприятиме фінансуванню створення й утримання сховищ радіоактивних відходів.

Відповідно до закону, Державний фонд поводження з радіоактивними відходами формується за рахунок надходжень від екологічного податку, що сплачується за утворення радіоактивних відходів і/або тимчасове зберігання радіоактивних відходів понад установлений термін.

Кошти Державного фонду, отримані від поводження з радіоактивними відходами, направляються на фінансове забезпечення бюджетних програм, у рамках яких виконуються роботи з проектування, будівництва, введення в експлуатацію, експлуатація, зняття з експлуатації або закриття об'єктів, призначених для поводження з радіоактивними відходами, які передані ліцензіатами у власність держави.

Закон набуває чинності з 1 січня 2018 року.

Раніше стало відомо, що в ОРДЛО є небезпечні об'єкти, які можуть спричинити поширення радіації.

Нагадаємо також, що восени 2017 року поблизу ЧАЕС будуть відчувати нове сховище відпрацьованого ядерного палива.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: