Карта АТО: ситуація на сході України на 31 липня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 00:00 31 липня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 4 військовослужбовців дістали поранень.

Напрямки

Луганський напрямок. Бойовики вчора активізувалися після заходу сонця. Приблизно одночасно, близько 21-ї години, окупанти почали обстрілювати позиції сил АТО у Новоолександрівці, що поблизу Попасної, та у Кримському. За пару годин після цього бойовики відкрили вогонь поблизу Новотошківського, використовуючи за аналогією легке озброєння, а також випустили більше 20 мін. Активність ворога на цих рубежах тривала практично до самого кінця доби. Також противник порушив режим тиші у Катеринівці і поблизу Станиці Луганської, де збройні провокації з боку ворога тривали близько години кожна.

Усього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 15 ворожих обстрілів, усі – у темну пору доби.

Донецький напрямок. Поновилися ворожі обстріли на північних околицях Горлівки – у Зайцевому перед заходом сонця бойовики використали увесь доступний арсенал легкого озброєння, обстрілюючи позиції наших захисників, а у Майорську бандформування впродовж 40 хвилин після 21-ї години відкривали вогонь з подібного озброєння у бік сил АТО.

У самій Авдіївці минулої доби було спокійніше ніж зазвичай – з настанням темряви тут відбувся один сеанс турбуючого вогню з боку противника тривалістю 20 хвилин. Водночас на позиції «Шахта Бутівка» зафіксовано півторагодинний ворожий обстріл більшої інтенсивності. Важкого озброєння при цьому окупант не застосовував.

Усього за минулу добу на Донецькому напрямку бойовики порушили режим тиші 5 разів.

Маріупольський напрямок. У Мар’їнському районі противник порушив перемир’я один раз, провівши 10-хвилинний обстріл зі стрілецької зброї українських позицій у самій Мар’їнці. У районі Докучаєвська було абсолютно спокійно.

Натомість на півдні напрямку обстріли з боку ворога не припинилися. Тут ворог провів епізодичні мінометні обстріли у Павлополі та Гнутовому, а в Лебединському та Широкиному відкривав вогонь з легкого озброєння. У останніх двох епізоди ворожої активності тривали більше 2 годин кожна.

Усього вчора на Маріупольському напрямку сталося 6 ворожих обстрілів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: