ГУР: вибухи в окупованому Луганську організували російські військові під керівництвом ФСБ

Читать на русском
Вибухи в центрі окупованого Луганська організували військові російських інженерно-саперних підрозділів під керівництвом ФСБ РФ для дискредитації України напередодні саміту Великої двадцятки в Гамбурзі.
фото: nv.ua

Вибухи в центрі окупованого Луганська організували військові російських інженерно-саперних підрозділів під керівництвом ФСБ РФ для дискредитації України напередодні саміту «Великої двадцятки» в Гамбурзі.

Про це розповіли в Головному управлінні розвідки Міноборони на своїй сторінці в Facebook, повідомляє «Слово і Діло».

«За наявними даними, подвійний терористичний акт, здійснений 7 липня Луганську, був здійснений військовослужбовцями інженерно-саперної роти 2 АК Центру територіальних військ Південного ВО ЗС РФ під керівництвом співробітників ФСБ РФ», – розповіли в ГУР.

За даними розвідки, теракти мали на меті звинуватити керівництво України в невиконанні Мінських домовленостей, ескалації конфлікту на сході країни і створити негативний імідж напередодні обговорення російської агресії країнами-учасницями G20 на саміті в Гамбурзі.

Також в ГУР зазначили, що зараз з такими ж цілями плануються теракти на КПВВ з окупованих територій Донецької і Луганської областей.

Нагадаємо, 7 липня в центрі Луганська прогриміли два вибухи, в результаті загинула жінка.

За 8 липня бойовики 27 раз обстріляли позиції сил АТО уздовж лінії зіткнення, двоє Українське бійців отримали поранення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: