США посилюють перевірку гаджетів у ручній поклажі

Читать на русском
Уряд США посилює процедуру огляду ручної поклажі в аеропортах. Співробітники аеропортів перевірятимуть усі електронні пристрої, що перевищують розміри смартфона.

Уряд США посилює процедуру огляду ручної поклажі в аеропортах.

Як повідомило американське управління транспортної безпеки в четвер, 27 липня, співробітники аеропортів перевірятимуть усі електронні пристрої, що перевищують розміри смартфона, пише «Слово і Діло».

Такими пристроями є, зокрема, електронні книги, планшети і ноутбуки.

В якості причини для посилення контролю називається збільшення загрози для безпеки пасажирів у польоті, а також під час перебування в аеропорту. Контроль гаджетів буде організований так само, як сьогодні проводиться перевірка персональних комп'ютерів: електронний пристрій необхідно буде дістати з чохла і покласти в окремий ящик, а потім передати співробітникам аеропорту.

Нові правила вже тестуються в 10 повітряних гаванях США, в тому числі в міжнародних аеропортах Лос-Анджелеса, Бостона і Форт-Лодердейл.

Після закінчення випробувань новий порядок контролю ручної поклажі буде запроваджений у всіх аеропортах Сполучених Штатів.

Нагадаємо, в березні 2017 року влада США з міркувань безпеки заборонила провезення електронних пристроїв на рейсах з 10 аеропортів в Північній Африці, Близького Сходу та Туреччини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: