У США планують заборонити ноутбуки на авіарейсах

Читать на русском
Міністр внутрішньої безпеки США Джон Келлі заявив, що має намір «підняти планку» безпеки авіакомпаній і заборонити використання ноутбуків в салонах літаків на всіх польотах.

Міністр внутрішньої безпеки США Джон Келлі заявив, що має намір «підняти планку» безпеки авіакомпаній і заборонити використання ноутбуків в салонах літаків на всіх польотах.

Про це інформує «Слово і Діло» з посиланеням на «Радіо Свобода».

Якщо така заборона буде запроваджена, то це буде означати, що будь-який електронний пристрій, більше телефону, який не буде дозволено приймати на деякі рейси, що вилітають з США, а не тільки на певні рейси в США, як зараз.

В інтерв'ю Fox News Sunday 28 травня Келлі заявив, що додаткові заходи безпеки можуть включати більш жорсткий відбір предметів, що перевозяться, щоб інспектори служби безпеки на транспорті могли виявляти підозрілі предмети в сумках.

«Це те, чим терористи одержимі, ідеєю збити літак в польоті, особливо якщо цей перевізник направляється в США і, особливо, якщо він заповнений пасажирами з США», - заявив міністр.

Келлі повідомив, що Адміністрація безпеки на транспорті вже почала тестувати деякі нові процедури в окремих аеропортах, вимагаючи, щоб пасажири показували предмети з ручних сумок окремо.

Коли його запитали, чи буде уряд поширювати такі заходи по всій країні, Келлі відповів: «Ми можемо і, ймовірно, будемо».

Нагадаємо, в березні уряд США наклав обмеження на великі електронні пристрої в кабінах літаків на рейсах з 10 світових аеропортів, включаючи Об'єднані Арабські Емірати, Катар і Туреччину.

Раніше повідомлялося, що США і Євросоюз відмовилися від ідеї поширити заборону на перевезення планшетів і ноутбуків в ручній поклажі на авіарейсах з Європи в Штати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: