ВАСУ визнав незаконною ліквідацію банку «Хрещатик»

Читать на русском
Вищий адміністративний суд України підтримав судові рішення попередніх інстанцій щодо незаконої неплатоспроможності банку Хрещатик.

Вищий адміністративний суд України підтримав судові рішення попередніх інстанцій про незаконну неплатоспроможність банку «Хрещатик», яка привела до його ліквідації.

Про це йдеться в постанові суду №826/6665/16 від 20 липня, передає «Слово і Діло».

ПриватБанк отримав нового голову правлінняНаглядова рада ПриватБанку ухвалила рішення про призначення виконуючим обов'язки голови правління банку Галини Пахачук.

Суд зазначив, що Нацбанк передчасно і необґрунтовано визнав банк «Хрещатик» неплатоспроможним, оскільки 4 квітня 2016 року НБУ відніс банк до проблемних на 180 днів, а вже 5 квітня - до неплатоспроможним.

При цьому НБУ посилався на порушення банком нормативу адекватності капіталу, хоча перед цим дозволив банкам його порушувати.

Тому ВАСУ вирішив залишити без змін постанову Окружного адмінсуду Києва від 19 січня і постанову Київського апеляційного адмінсуду від 20 квітня, яким було задоволено позов Благодійної організації Благодійний фонд Богдана Гаврилишина, Благодійного фонду Енергетичний центр ім. Люндіна, Сіріус-1 і визнано протиправним і скасовано постанову НБУ №234 від 5 квітня 2016 року про віднесення банку «Хрещатик» до категорії неплатоспроможних.

Колишнім працівникам загрожувало тюремне ув'язнення та конфіскація майна за розкрадання ₴ 81 млн.

Раніше прокуратура встановила факт розкрадання депозитів в банку «Хрещатик».

Нагадаємо, що фонд гарантування вкладів почав виплати клієнтам банку «Хрещатик».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: