Карта АТО: ситуація на сході України на 27 липня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 00:00 27 липня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Напрямки

На луганському напрямку зафіксовано 8 обстрілів противником українських позицій. Ворог відкривав вогонь виключно з легкого озброєння, в основному – зі стрілецької зброї. Місця бойової активності окупанта – традиційні, а саме: околиці Попасної, позиції на північ від Первомайська, район Бахмутської траси, а також Станиця Луганська. На найбільш зухвалі провокації з боку бойовиків наші військові відкривали вогонь у відповідь.

На донецькому напрямку бойові дії вчора велися виключно поблизу Авдіївки. Обстріли тривалістю в одну годину кожен відбулися вранці, перед заходом сонця і після 23-ї години. При цьому противник застосовував гранатомети різних систем і великокаліберні кулемети. Під час ранкового та нічного ворожого обстрілу сили АТО відкривали вогонь у відповідь.

На маріупольському напрямку найгарячіше було біля Мар'їнки. Ще до світанку бойовики провели 2 мінометних обстрілів українських рубежів оборони в Красногорівці, випустивши кожен раз до 10 мін. Ще один ворожий обстріл меншої інтенсивності стався вже після обіду. При цьому ворог випустив 3 міни. По самій Мар'їнці бандформування відкривали вогонь після 22 годин протягом 30 хвилин, ведучи прицільний вогонь з гранатометів і стрілецької зброї.

Також по одному випадку порушення тиші противником зафіксували в Миколаївці і Водяному – до світанку і на заході відповідно. У відповідь на всі 6 обстрілів противника на маріупольському напрямку українські війська відкривали вогонь у відповідь з дозволеного мінськими домовленостями легкого озброєння.

Втрати

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, один військовослужбовець дістав поранення поблизу Авдіївки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: