УЗ виділить майже півтора мільярда гривень на відновлення 153 пасажирських вагонів

Читать на русском
Цього року Укрзалізниця відновить капітально-відновлювальним ремонтом 153 пасажирських вагона.

Протягом 2017 ПАТ «Укрзалізниця» відновить капітально-відновлювальним ремонтом 153 пасажирських вагона.

Про це повідомив член правління ПАТ «Укрзалізниця» Сергій Михальчук, який керує пасажирським сектором, передає «Слово і Діло».

Як зазначається, більшість вагонів - 91 одиницю - залізничники відремонтують на власних виробничих потужностях, решта - на ремонтних заводах.

«Уже через кілька днів відновлений вагон буде направлений в Одесу, звідки почне перевозити пасажирів», - розповів Михальчук.

За його словами, переваги вагона очевидні: розетки у кожному купе, сучасне освітлення і вікна, кондиціонер, оновлений дизайн та інше. Причому для всіх вагонів розроблений єдиний стандарт і дизайн.

За словами члена правління, проведення капітально-відновлювальних ремонтів - вимога сьогодення, коли «Укрзалізниці» необхідно в короткий термін і з фінансовими обмеженнями відновлювати парк пасажирських вагонів.

Процес завершення корпоратизації «Укрзалізниці» розблокованоПроцес завершення корпоратизації «Укрзалізниці» розблоковано і незабаром може бути завершено.

«Вартість проведення КВР одного вагона - 8,5 млн гривень. Такий вид ремонту дозволяє продовжити термін експлуатації вагона на 15 років і збільшити міжремонтний пробіг з 300 тис км до 450 тис км. Вартість нового вагона майже втричі вище. Саме тому оновлюємо парк вагонів всіма доступними способами. Є амбітні плани в наступні три роки оновлювати КВР не менше 200 вагонів щороку», - зазначив Михальчук.

Раніше повідомлялося, що міністр інфраструктури Володимир Омелян незадоволений роботою глави «Укрзалізниці» і чекає від нього звіту.

Нагадаємо, «Укрзалізниця» створить лізингову компанію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: