Карта АТО: ситуація на сході України на 26 липня

Читать на русском

Ситуація на сході країни за станом на 00:00 26 липня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Напрямки

На луганському напрямку обстановка залишається неспокійною. Одразу після опівночі біля Катеринівки відбулося серйозне бойове зіткнення між українськими військами та окупантами. Бій тривав одну годину; окрім легкого озброєння, наші військові увели в дію бронетехніку. Все закінчилося вдало: з нашого боку – без втрат. Пізніше (до світанку, вранці, вдень та ввечері) ворог продовжив обстріли у Попаснянському районі. При цьому бойовики неодноразово застосовували міномети та БМП.

Окрім цього ворог здійснив 2 обстріли у Новотошківському, по одному – у Станиці Луганській та Кримському. Всього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 24 ворожих обстрілів, зокрема 3 – з важкого озброєння, та бойове зіткнення.

На донецькому напрямку бойові дії почалося ввечері – близько 18 годин. Противник відкривав вогонь в Луганському, Кам'янці, позиції «Шахта Бутівка» і Пісках. Саме крайній обстріл був найпотужнішим; окупанти застосовували міномети, при цьому було випущено близько 20 хв. Українські війська вели вогонь у відповідь.

На маріупольському напрямку ще до світанку, а також ввечері противник здійснив по одному обстрілу в Красногорівці. В обох випадках окупанти застосовували важке озброєння: міномет і танк.

Також у світлу пору доби ворог порушив режим тиші у Широкиному; стріляв ворожий снайпер. На інших ділянках фронту вчора було спокійно.

Втрати

Внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 1 військовослужбовець дістав поранення внаслідок підриву на вибуховому пристрої. Інцидент стався у Попаснянському районі на Луганському напрямку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: