Київ заборгував за електрику понад 1 мільярд гривень

Читать на русском
Борг столичних абонентів за спожиту електроенергію перевищив 1,1 мільярда гривень. Найбільшим боржником став Київводоканал.

Борг столичних споживачів за використану електричну енергію станом на 1 липня склав понад 1,1 мільярда гривень.

Про це повідомляє прес-центр «Київенерго», передає «Слово і Діло».

Зростання тарифів на ЖКП за роки незалежності України. ЕлектроенергіяПочинаючи з 1996 року, коли в Україні була запроваджена гривня, тариф на електроенергію зріс у 20,2 раза, тоді як середня заробітна плата – майже в 64,5 раза.

У відомстві зазначили, що протягом червня заборгованість збільшилася на 91 мільйон гривень. При цьому найбільше заборгували комунальні підприємства, державний бюджет за компенсації пільг та субсидій і населення, чий борг сумарно становить майже мільярд гривень.

Зокрема, найбільший боржник «Київводоканал» збільшив суму боргу до 209,5 мільйонів гривень, а столичне метро – до 131,1 мільйона гривень.

«Борг населення за спожиту електричну енергію станом на 1 липня 2017 року склав 379 мільйонів гривень. Найбільшими боржниками за електроенергію є споживачі Дарницького, Святошинського та Деснянського районів. Їх заборгованість становить 54,1 мільйона гривень, 44,2 мільйона гривень і 43,2 мільйона гривень відповідно», – підкреслили у відомстві.

Раніше повідомлялося, що набув чинності закон про ринок електроенергії.

Нагадаємо, раніше Ощадбанк видав кредит на 1 мільярд оптовому оператору електроенергії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: