Бойовики на Донбасі випробовують нову зброю – штаб АТО

Читать на русском
Нову установку РСЗВ розробив «Республіканський центр науково-дослідних і дослідно-конструкторських робіт ДНР».

Нову установку РСЗВ розробив «Республіканський центр науково-дослідних і дослідно-конструкторських робіт ДНР».

Українська сторона Спільного центру з контролю і координації (СЦКК) отримала дані про підготовку до використання сепаратистами на Донбасі нового виду забороненої зброї. Мова йде про мобільні чотириствольні реактивні системи залпового вогню, передає прес-центр штабу АТО, пише «Слово і Діло».

За інформацією військових, цю зброю було розроблено в 2015 році «Республіканським центром науково-дослідних і дослідно-конструкторських робіт ДНР». Встановлено, що ця зброя вже використовувалася противником під час обстрілів в районі Красногоровки 20 липня.

Карта АТО: ситуація на сході України на 24 липняСитуація на сході країни станом на 00:00 24 липня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

«З огляду на результати його бойового застосування, цілком ймовірно, що найближчим часом цей вид РСЗВ буде досить часто застосовуватися НЗФ ОРДО при обстрілі населених пунктів і позицій сил АТО, незважаючи на те, що використання реактивних систем залпового вогню категорично заборонено мінських угодами», - відзначили в штабі.

Українська сторона СЦКК передала спостерігачам ОБСЄ наявні фото і відеоматеріали щодо цієї зброї.

Раніше штаб АТО повідомив про значне зменшення збройних провокацій з боку бойовиків.

Нагадаємо, що сьогодні в штабі АТО показали наслідки обстрілу Зайцевого.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: