Австрія погрожує відправити війська на кордон з Італією

Читать на русском
Італія викликала посла Австрії після того, як Відень погрожував відправити війська на кордон, щоб зупинити переселення мігрантів.

Прем'єр-міністр Італії Паоло Джентілоні різко відреагував на заяви сусідів у Євросоюзі через їхні дії щодо запобігання появи на своїй території нелегальних мігрантів, які прибувають з Італії.

Про це повідомляє The Local, передає «Слово і Діло».

Стіна між Мексикою та США не вирішить проблему мігрантів – МеркельКанцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що зведення стіни між США і Мексикою не вирішить проблем, викликаних імміграцією.

За його словами, Рим не сприйматиме «уроків» або «загроз» з боку Австрії та інших країн Європейського Союзу щодо безпеки кордонів на тлі напруженості після кризи мігрантів.

Так він відреагував на погрозу Австрії направити на кордон з Італією війська, щоб заблокувати потік нелегальних мігрантів.

«Ми не сприймаємо уроки й ще менше ми сприйматимемо погрози, які ми чули від наших сусідів останніми днями. Ми виконуємо наш обов’язок і очікуємо, що вся Європа разом з Італією зробить те ж саме», – заявив Джентілоні.

Раніше Італія викликала посла Австрії після того, як Відень погрожував відправити війська на кордон, щоб зупинити переселення мігрантів, що прибувають до Європи через Середземне море.

Відзначимо, що Італія прийняла близько 85% зі 100 тисяч мігрантів цього року.

Міністр закордонних справ Австрії Курц закликав Італію зупинити мігрантів від потрапляння на материк, зупинивши поромні послуги на островах, де вони вперше сходять на берег, заявивши, що «рятувальні місії в Середземному морі не можна розглядати як квиток до Центральної Європи».

Раніше був названий рейтинг найкращих країн для іммігрантів.

Нагадаємо, в Польщі заявляли, що країна не має надавати притулок мігрантам, як на цьому наполягає ЄС, адже в першу чергу має піклуватися про власну безпеку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: