Австрія припинить забезпечувати мігрантів, яким відмовлено в притулку

Читать на русском
Уряд Австрії узгодив законопроект, який дозволить владі припинити забезпечення тих осіб, що отримали відмову в наданні притулку і відмовляються виїхати з країни.

Уряд Австрії узгодив законопроект, який дозволить владі припинити забезпечення тих осіб, що отримали відмову в наданні притулку і відмовляються виїхати з країни.

Про це пише Reuters, передає «Слово і Діло».

У Німеччині назвали помилкою тотальний прийом біженцівМіністр фінансів Німеччини Вольфганг Шойбле назвав помилкою масовий прийом ФРН мігрантів з інших країн.

Законопроект, який ще повинен бути схвалений парламентом, включає в себе штрафи або тюремне покарання для мігрантів, які брешуть про свою особу.

Агенція відзначає, що австрійський уряд готує пакет заходів, спрямованих на те, щоб припинити зростання популярності ультраправої Партії свободи.

За словами міністра внутрішніх справ Австрії Вольфганга Соботки, мігрантам, яким відмовлено в притулку і які відмовляються виїжджати доведеться зіткнутися з наслідками.

Також міністр наголосив на тому, що закон покликаний забезпечувати верховенство права та заохочуватиме тих, кому відмовлено в притулку, аби вони полишали Австрію добровільно.

Як відомо, особи, які шукають притулку в Австрії, отримують від держави так зване базове забезпечення, яке передбачає безкоштовне проживання, харчування, доступ до медичного лікування і 40 євро на кишенькові витрати в місяць.

Соботка зазначив, що близько з 4000 осіб, які отримують «базове забезпечення», але повинні виїхати з країни, під дію закону потраплять 2000 осіб.

Раніше Європарламент планував розміщувати біженців за межами ЄС.

Нагадаємо, що ЄС може запровадити санкції проти країн за відмову приймати біженців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: