Чому справи Розенблата-Полякова взагалі могло не бути?

Читать на русском
Кирило Молчановполітолог

Дозволу на арешт депутатів не було, тому якщо в ході слідчих дій буде ухвалено рішення про те, що їх необхідно взяти під арешт, то потрібно буде запросити Луценка для початку до регламентного комітету, потім до парламенту, а після цього – винести питання на голосування. В будь-якому разі питання щодо депутатів затягується до осені.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Кирило Молчанов, аналізуючи інформацію про те, що суд Києва протягом тижня розгляне питання обрання запобіжного заходу для депутатів Максима Полякова та Борислава Розенблата.

«Якраз у цій ситуації Розенблат і Поляков узагалі можуть спати спокійно. Причини на поверхні – коаліція своїх не здає. Для того, щоб імітувати якусь діяльність, питання порушили, не більше», – підкреслив Молчанов.

Експерт вважає, що арешт Розенблата та Полякова є малоймовірним.

Хто і як голосував за зняття недоторканності, затримання та арешт депутатівУ четвер Верховна Рада підтримала зняття депутатської недоторканності з останнього з шести підозрюваних прокуратурою нардепів – Михайла Добкіна і його арешт. «Слово і Діло» вирішило візуалізувати, хто як голосував за кожного з цієї шістки.

«Якби це було можливо, це вже б зробили, як із Добкіним», – зазначив він.

На думку політолога, справи Розенблата-Полякова за інших обставин узагалі могло й не бути.

«Справа Полякова-Розенблата взагалі з'явилася лише тому, що Порошенко полетів до Трампа, потрібен був показовий крок. Ось, мовляв, у боротьбі з корупцією в Україні не шкодують навіть своїх. Якби не цей візит до Вашингтона, то жодної справи Розенблата-Полякова взагалі не було б», – констатував експерт.

За його словами, ця ситуація – піар генпрокурора.

«З одного боку, є серйозний запит суспільства, західних партнерів, з іншого – потрібен певний тиск, оскільки як таких голосів у коаліції немає. За фактом є 217 осіб, і потрібно залучати інші фракції для голосування за вельми непопулярні питання. А Луценко якраз і є відповідальним за збір голосів у парламенті. Будуть і залякування, і подальші подання», – проаналізував Кирило Молчанов.

За даними «Слова і Діла», загальний показник рівня відповідальності Борислава Розенблата становить 27%. Перелік обіцянок нардепа – за посиланням.

Водночас аналітики порталу зафіксували 38 обіцянок нардепа від НФ Максима Полякова. Загальний показник рівня його відповідальності – 53%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: