У Німеччині заявили про зміну курсу у відносинах із Туреччиною

Читать на русском
МЗС Німеччини оголосило про зміну зовнішньополітичного курсу щодо Туреччини через арешти німецьких журналістів і правозахисників.

Міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель оголосив про зміну зовнішньополітичного курсу щодо Туреччини через арешт німецьких журналістів і правозахисників.

Про це повідомляє The Guardian, передає «Слово і Діло».

Це рішення ухвалено після узгодження з канцлером Ангелою Меркель і головою Соціал-демократичної партії Мартіном Шульцем, заявив Габріель.

За словами міністра, будуть переглянуті умови, на яких Німеччина надає Туреччині інвестиційні кредити та економічну допомогу, наприклад, як державні гарантії під кредити. Крім того, слід переглянути надання допомоги Євросоюзу в рамках підготовки Туреччини до вступу до ЄС.

Німеччина виплатить мільйони євро постраждалим від заворушень на G20Очікується, що Бундестаг схвалить виділення 40 мільйонів євро на компенсації постраждалим від заворушень у Гамбурзі.

Крім цього, МЗС Німеччини посилює свої рекомендації щодо безпеки для громадян ФРН, які бажають відвідати Туреччину.

Відносини з Туреччиною «неможливо розвивати, як раніше», заявив Габріель. За його словами, на кожне нове загострення з боку Анкари уряд Німеччини намагався реагувати спокійно, сподіваючись, що турецька влада почне діяти розумно. І щоразу в Берліні були «розчаровані».

Нагадаємо, турецькі парламентарі схвалили продовження надзвичайного стану в країні ще на три місяці.

Раніше Габріель заявив, що санкції з Росії потрібно знімати поступово в разі покрокового виконання нею Мінських угод.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: