ЄС даватиме гранти на розслідування безкарності злочинів проти журналістів

Читать на русском
Українські журналісти зможуть отримати гранти Європейського Союзу для розслідування фактів безкарності за злочини проти колег.

Українські журналісти зможуть отримати гранти Європейського Союзу для розслідування фактів безкарності за злочини проти колег.

Про це повідомляє «Радіо Свобода» з посиланням на Національну спілку журналістів України, передає «Слово і Діло».

Конкурс на отримання грантів проводитимуть НСЖУ та ГО «Інститут розвитку регіональної преси».

«Ми не відчуваємо прогресу в розслідуваннях злочинів проти журналістів. Сотні випадків побиття журналістів так і «спустилися на гальмах» ще з часів Майдану. Та навіть зараз, у мирний час, дуже багато колег зазнають фізичного насильства, агресії, нападів і переслідувань. А відповідної адекватної реакції влади й правоохоронних органів немає. На жаль, і самі колеги приділяють мало уваги цій темі. Але ми в НСЖУ переконані, що вона має постійно бути в полі зору, адже це дієвий інструмент боротьби з безкарністю», – заявив голова НСЖУ Сергій Томіленко.

Радник Авакова заявив, що слідчі у справі Шеремета виконали роботу на 95%За словами радника міністра внутрішніх справ Івана Варченка, правоохоронці виконали своє завдання з розслідування вбивства Павла Шеремета на 95%.

«Підтримка тих колег, які будуть здійснювати розслідування на теми безкарності за злочини проти журналістів, приверне увагу влади, правоохоронних органів і суспільства загалом до цієї проблеми й допоможе в її подоланні», – зазначила виконавча директорка «Інституту розвитку регіональної преси» Ольга Труфанова.

Про умови участі в конкурсі грантів організатори обіцяють повідомити незабаром.

Проект реалізується в рамках програми «Антикорупційна ініциатива ЄС в Україні», яка фінансується Європейським Союзом і данським агентством із міжнародного розвитку DANIDA.

Нагадаємо, сьогодні, 20 липня, хода до роковин убивства журналіста Павла Шеремета від перехрестя вулиць Хмельницького та Франка дісталася будівлі Адміністрації президента, а згодом і Міністерства внутрішніх справ. Люди вимагали розкрити цей резонансний злочин.

Слідство, ґрунтуючись на низці факторів, вважає ймовірним російський слід у вбивстві журналіста Павла Шеремета, проте поки не має підозрюваних у цій справі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: