«Групи смерті» в мережі: нардепи придумали спосіб боротьби

Читать на русском
Змінами до законопроекту пропонують розширити в КК перелік дій, що належать до доведення до самогубства.

Група депутатів внесли на розгляд Верховної Ради проект закону «Про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо розширення переліку кримінально караних способів доведення до самогубства, самокалічення або до замаху на самогубство, самокалічення)».

Про це повідомили в прес-службі «Блоку Петра Порошенка», передає «Слово і Діло».

У МОЗ розповіли, скільки українців потребують психіатричної допомогиБлизько 2 млн жителів або 4 відсотки від усього населення України потребують психіатричної та наркологічної допомоги.

«Тенденція до зростання злочинності в Інтернеті й виникнення нових способів доведення до самогубства або самокалічення обумовлює крайню необхідність розширення переліку способів доведення до самогубства або до його спроби шляхом внесення змін до кримінального законодавства, які відповідали б сучасним реаліям», – йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.

Як відомо, в Україні зростає популярність смертельних ігор серед підлітків. Завдання школярі отримують через групи в соціальних мережах під назвою «Синій кит». Адміністратори спільнот схиляють підлітків до самогубства. Часто, якщо дитина відмовляється себе вбивати, злочинці вираховують IP-адресу учасника й кажуть йому, що за це боягузтво доведеться відповісти його рідним.

Щоб уберегти дитину, психологи радять батькам під будь-яким приводом відвернути школяра від соціальних мереж, наприклад, говорити з дітьми, знайти хобі або відволікти дитину, віддавши до спортивної секції.

Раніше повідомлялося, що соцмережа «ВКонтакте» на платформі Android стала доступною для українських користувачів.

Нагадаємо, наприкінці червня в Німеччині затвердили штрафи для соцмереж за заклики до насильства.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: