Білий дім підтримує запровадження нових антиросійських санкцій

Читать на русском
Законопроект про накладення на Росію нових санкцій, ухвалений через імовірне втручання у виборчий процес у США та з інших причин.

Адміністрація президента США Дональда Трампа підтримує введення нових санкцій проти Росії.

Про це заявив директор Білого дому з питань законодавства Марк Шорт, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Радіо Свобода».

Водночас, додав чиновник, в адміністрації Трампа прагнуть змін до схваленого Сенатом законопроекту, щоб цей документ не обмежував повноваження президента в питанні накладення або скасування санкцій.

«Наше занепокоєння викликає те, що законодавство, на нашу думку, встановлює надзвичайний прецедент делегування питань зовнішньої політики членам Конгресу», – відзначив Шорт.

РНБО доручила розширити список санкцій у зв'язку з агресією РФРада національної безпеки і оборони доручила Кабінету міністрів, Службі безпеки України, і Національному банку розширити список фізичних і юридичних осіб РФ, які потрапляють під санкції через російську агресію в Україні.

Законопроект про накладення на Росію нових санкцій ухвалений через імовірне втручання у виборчий процес у США та з інших причин, серед яких дії Москви проти України. З процедурних причин його затвердження призупинилося в Палаті представників.

Нагадаємо, президента США Дональд Трамп написав у Twitter, що Штати не скасовуватимуть санкції проти Росії до вирішення проблем України та Сирії.

Того ж дня президент України Петро Порошенко та держсекретар США Рекс Тіллерсон під час зустрічі в Києві обговорили питання Криму та збереження санкцій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: