Газ не був причиною вибуху в будинку на Голосіївському проспекті – «Київгаз»

Читать на русском
У Київгазі заявляють, що газ не був причиною вибуху в житловому будинку на Голосіївському проспекті в столиці: після вибуху обладнання залишилося в справному стані, падіння тиску не було, самостійного підключення до газової мережі теж не знайшли.
фото: bigkiev.com.ua

У «Київгазі» заявляють, що газ не був причиною вибуху в житловому будинку на Голосіївському проспекті в столиці: після вибуху обладнання залишилося в справному стані, падіння тиску не було, самостійного підключення до газової мережі теж не знайшли.

Про це розповіли в прес-службі компанії, повідомляє «Слово і Діло».

«Надзвичайна ситуація на Голосіївському проспекті, 70 не могла статися через несправність системи газопостачання будинку», – заявили в компанії.

На місці події 8 липня співробітники компанії виявили, що на газорозподільному пункті поблизу будинку не фіксувалися коливання тиску.

Повна технічна перевірка системи газопостачання будинку на Голосіївському проспекті, 70 проводилася в лютому 2017 року, вона не виявила порушень герметичності газопроводів всередині будинку.

«Обладнання (колонка, плита) в квартирі №9 за результатами огляду після вибуху було в справному стані – без слідів пошкоджень як на самих приладах, так і в місцях підключення до газової мережі будинку. Версія про самовільне втручання мешканців у систему газопостачання будинку підтвердження не знайшла», – зазначили в «Київгазі».

При цьому, за даними компанії, жоден із датчиків загазованості, які стоять у більшості квартир будинку, не давав сигналів у день вибуху.

«Газові труби будинкової системи газопостачання до їх демонтажу службою ДСНС були в справному стані», – додали в «Київгазі».

У компанії підкреслили, що на думку їхніх фахівців, газ не був причиною вибуху. й радять встановити справжню причину вибуху.

«Надзвичайно важливо не лише встановити, яка речовина стала причиною вибуху, але й виявити, кому й чому зручно приховувати справжні причини смертей. З'ясувати справжні причини вибуху можна лише після офіційного висновку експертів, що буде розроблений у рамках слідчих дій», – додали в компанії.

Нагадаємо, 8 липня в Києві стався вибух у житловому будинку на Голосіївському проспекті. Загинули двоє людей, п'ятеро – потрапили до лікарні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: