Технологію Mobile ID можуть запровадити до кінця року – Гройсман

Читать на русском
За словами прем'єр-міністра, впровадження мобільними операторами технології електронної ідентифікації Mobile ID може відбутися до кінця 2017 року.

Впровадження мобільними операторами технології електронної ідентифікації Mobile ID може відбутися до кінця 2017 року.

Такий прогноз озвучив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає «Слово і Діло».

«Я думаю, що цього року ми розширимо можливості мобільної ідентифікації Mobile ID. Ми працюємо над цим питанням. Я думаю, що цьогоріч ми вийдемо на відповідні рішення», – сказав він під час засідання Кабміну в середу.

Раніше Гройсман закликав усіх мобільних операторів до створення ідентичної системи, яка однаково зрозуміло функціонуватиме щодо користувача, а також наголошував на готовності уряду забезпечити правову підтримку – сформувати пакет необхідних законодавчих ініціатив для реалізації питання мобільної ідентифікації.

Як повідомлялося раніше, за допомогою технології Mobile ID користувачі мобільного зв'язку зможуть ставити електронні підписи до документів, здійснювати оплату послуг, отримувати доступ до захищених електронних документів за допомогою свого мобільного телефону.

Mobile ID передбачає побудову інфраструктури взаємодії між мережами мобільних операторів, центрами сертифікації ключів та різними порталами електронної взаємодії з громадянами шляхом надання в користування власникам мобільних телефонів спеціальних SIM-карт із вбудованими алгоритмами ідентифікації. Починаючи з 2000 року такі сервіси впроваджені в більшості країн ЄС, а також у Молдові, Азербайджані, Литві, Латвії, Естонії та Казахстані.

Як відомо, в квітні державне агентство з питань електронного уряду України та американська компанія Bitfury – світовий лідер розвитку blockchain – підписали меморандум про співпрацю.

Нагадаємо, в Україні хочуть впровадити технологію дзвінків із міських номерів через Wi-Fi.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: