Диявол ховається в дрібницях: чи є ризики у внесених до бюджету змінах

Читать на русском
Борис Кушнірукекономічний експерт

Річ у тім, що були намагання внести зміни, які могли підірвати логіку дохідної та видаткової частин.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів голова експертно-аналітичної ради Українського аналітичного центру Борис Кушнірук, оцінюючи зміни, внесені до держбюджету.

«З урахуванням конфіскації коштів «сім’ї» з’явився певний ресурс, який розподілили на витрати. А якщо при цьому намагаються створити додаткові витрати, то це вже ризики для держбюджету, особливо враховуючи нашу співпрацю з МВФ та контроль з боку кредиторів, щоб ми не виходили за певні рамки», – констатував Кушнірук.

Проте, за його словами, в тому вигляді, в якому наразі проголосований бюджет, він є цілком прийнятним.

Які зміни передбачає бюджетна резолюція?Нещодавно уряд затвердив резолюцію про основні напрямки бюджетної політики на наступні три роки, вперше в історії застосувавши принцип середньострокового планування. «Слово і Діло» розібралося, які зміни в економіці прогнозує документ.

«Внесені зміни передбачають збільшення дохідної частини бюджету. Щодо видаткової частини, то збільшені певні частини витрат. Зокрема, витрати пов’язані зі збройними силами, медициною, правоохоронними органами. Загалом, додаткові видатки, які б не були забезпечені», – зазначив експерт.

«В таких випадках, як із бюджетом, безумовно, диявол ховається в дрібницях, тому, можливо, будуть проблеми щодо технічних позицій, але робити остаточні висновки можна буде лише після оприлюднення документу», – резюмував Борис Кушнірук.

Відзначимо, в Мінфіні також заявили, що вдалося уникнути поправок до бюджету, які могли мати негативний ефект для економіки та бізнесу.

Детальніше про довгострокові пріоритети розвитку української економіки аналітики «Слова і Діла» розповіли в матеріалі «Які зміни передбачає бюджетна резолюція?».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: