За фактом загоряння на шахті «Новодонецька» порушено справу

Читать на русском
Прокуратура контролює хід розслідування за фактом аварії на шахті, в результаті якої постраждало четверо гірників.

За фактом загоряння метано-повітряної суміші на шахті «Новодонецька» ДТЕК «Добропіллявугілля», в результаті чого чотири гірники отримали опіки, розпочато кримінальне провадження за статтею «порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою».

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області, передає «Слово і Діло».

«Костянтинівська місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за ч.1 ст.272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою) Кримінального кодексу України», - повідомили в прес-службі.

Раніше повідомлялося, що в ніч на 13 червня на шахті «Новодонецька» ДТЕК «Добропіллявугілля», на глибині 580 метрів стався спалах метано-повітряної суміші. Під час загоряння під землею знаходилося 29 гірників, 4 з яких отримали опікові поранення першого та другого ступеня і були терміново направлені на кареті швидкої допомоги в опіковий центр Краматорська для надання медичної допомоги.

Родинам жертв вибуху на шахті «Степова» виплатили по 100 тисячСім’ям загиблих та постраждалим внаслідок вибуху на шахті Степова у Львівській області виплатили адресну допомогу. Про це повідомили у департаменті соцзахисту населення.

Всі особи, які перебували на робочому місці під землею, евакуйовані. Робота лави, де сталося загоряння, припинена.

За даним фактом відомості про кримінальне правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Слідство триває.

Нагадаємо, на шахті в Кривому Розі обрушилася порода, є постраждалі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: