ГПУ закрила справу збитого Іл-76 над Луганським аеропортом 2014 року

Читать на русском
Генпрокуратура закрила кримінальне провадження проти Генштабу ЗСУ в справі збитого транспортного літака Іл-76 у Луганській області.

Генеральна прокуратура закрила кримінальне провадження проти Генштабу Збройних сил України в справі збитого транспортного літака Іл-76 у Луганській області.

Про це повідомляє «Радіо Свобода» з посиланням на відповідь ГПУ, передає «Слово і Діло».

У повідомленні зазначається, що прокуратура закрила кримінальне провадження за фактом перевищення службових повноважень службовцями Генерального штабу ЗСУ в період із квітня до червня 2014 року.

Офіцери просять Порошенко відновити військові суди на час бойових дійНа зустрічі з Президентом Петром Порошенко офіцери попросили його повернути військові суди на час бойових дій, оскільки цивільні суди не здатні оцінити військові рішення.

Причиною тому стала юридична колізія. Згідно з документом, який надала прокуратура, 21 червня цього року Печерський районний суд Києва своїм рішенням зобов’язав Головну військову прокуратуру ГПУ внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про правопорушення.

Водночас стаття 426-1, за якою проходила справа, була внесена до Кримінального кодексу України лише в квітні 2015 року, отже, станом на квітень–червень 2014 року її не існувало. За українським законодавством, закон про кримінальну відповідальність не має зворотної дії в часі.

«У зв’язку з цим 12.07.2017 зазначене кримінальне провадження закрито», – йдеться в повідомленні прокуратури.

Нагадаємо, в березні цього року генерала Назарова засудили до семи років у справі про збитий бойовиками Іл-76, проте він оскаржив рішення суду.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: