Начальника Яворівського полігону підозрюють у роботі на російську розвідку

Читать на русском
СБУ підозрює начальника Яворівського полігону на Львівщині в роботі на Головне розвідувальне управління Генерального штабу Збройних сил Росії.

СБУ підозрює начальника Яворівського полігону на Львівщині в роботі на Головне розвідувальне управління Генерального штабу Збройних сил Росії.

Про це йдеться в ухвалі Шевченківського суду, оприлюдненій в Єдиному державному реєстрі судових рішень, передає «Слово і Діло».

В ухвалі зазначається, що військовий із 2015 до 2016 року, діючи на шкоду територіальній цілісності та обороноздатності України, виконував завдання ГРУ ГШ ЗС РФ. Зокрема, допомагав у проведенні підривної діяльності проти України, збираючи та передаючи військову інформацію про діяльність Міжнародного центру миротворчості та безпеки.

Найбільші полігони ЗСУ: де й за скільки проходять навчання української арміїУ Державному бюджеті на 2017 рік закладено 250 мільйонів гривень на покращення матеріальної частини навчальних центрів української армії: «Слово і Діло» підготувало інфографіку про найбільших військових полігонах.

Також у документі зазначається, що військовий передав правоохоронцям носії із секретною інформацією, паролі та технічні засоби, за допомогою яких він зв'язувався з російськими розвідниками (ноутбук, диски, а також флеш-накопичувач). Суд арештував вказане майно, задовольнивши клопотання слідчого СБУ.

Справу розслідують за статтею «державна зрада».

Як повідомляється на офіційному сайті Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, командиром в/ч А4150 у м. Старичі Яворівського району Львівської області, де розташовується Яворівський полігон, є полковник Ігор Слісарчук.

Раніше СБУ затримала бойовика бандформування «Восток», який розповів про вбивства бойовиками ОРДЛО українських військових.

Також на спробі перетину лінії розмежування з окупованої території оперативники затримали інформатора терористичної організації «ДНР».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: