СБУ завершила досудове розслідування в справі збитого літака Іл-76

Читать на русском
В українській спецслужбі повідомили про завершення досудового розслідування в кримінальному провадженні щодо збитого літака Іл-76.

Слідчі Служби безпеки України в Дніпрі завершили досудове розслідування кримінального провадження щодо ватажка терористичної організації «ЛНР» Ігоря Плотницького та двох командирів незаконних збройних формувань у справі збитого в 2014 році літака Іл-76 Збройних сил України.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-центр СБУ.

«Слідчими СБУ отримано беззаперечні докази того, що голова терористичної організації «ЛНР» Ігор Плотницький, який на час скоєння злочину був командиром незаконного збройного формування «батальйон «Зоря», разом з А. Патрушевим (на той час його заступником) та командиром незаконного збройного формування «Вітязь» О. Гуреєвим були безпосередніми організаторами терористичного акту. З метою блокування сил АТО вони влаштували засідки та керували групами бойовиків, озброєних ПЗРК, що перекривали авіаційне сполучення аеропорту Луганська», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше СБУ вирішила перевірити українського олігарха Віктора Пінчука на антидержавність. Також спецслужба спіймала чиновника Житомирської ОДА на хабарі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: