Омелян планує побудувати автобан до ЄС

Читать на русском
Міністерство інфраструктури України розраховує збудувати транспортний коридор, який з'єднає Україну та ЄС.

Міністерство інфраструктури розраховує збудувати транспортний коридор, який з'єднає Україну та ЄС.

Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян в інтерв'ю «Сегодня», передає «Слово і Діло».

«Плануємо будівництво нового транспортного коридору, який з'єднає південь, центр і захід України з ЄС. Йдеться про напрямок Гданьськ-Одеса», – зазначив Омелян.

За словами міністра, вже почалося відновлення дороги.

«І якщо Кабмін забезпечить фінансування, цього року траса буде повністю готова. А в 2018-му, сподіваюся, завершимо переговори з Єврокомісією й почнемо будівництво автобану», – сказав Омелян.

Влада Києва побудує автобан вартістю $2 млрдВлада Київської області виношує плани будівництва великої кільцевої автомобільної дороги навколо столиці, протяжність якої складе 193 кілометри.

«Європейські автобани, які закінчуються на західному кордоні України, мають продовжуватися в країні. Автобан Будапешт-Чоп має бути з'єднаний із Києвом повноцінно, а не сільськими дорогами. З впровадженням Дорожнього фонду та залученням приватних інвесторів, сподіваюся, справа піде веселіше. Але потрібно кілька років, адже дорогу не побудуєш за ніч», – додав міністр.

За його словами, актуальність проекту зросла завдяки запровадженню з 11 червня безвізового режиму між Україною та ЄС.

Раніше мер Києва Віталій Кличко підписав меморандум про співпрацю з китайською державною корпорацією щодо добудови київської кільцевої дороги.

Також планувалося, що реалізація проекту будівництва нової швидкісної магістралі Одеса-Рені може сприяти створенню 10 тисяч робочих місць протягом трьох років.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: