На Полтавщині випробовують євросистему уповільнення авто

Читать на русском
У Полтавській області Служба автодоріг реалізує пілотний проект зі зменшення кількості ДТП на автодорогах загального користування.

У Полтавській області Служба автодоріг реалізує пілотний проект зі зменшення кількості ДТП на автодорогах загального користування.

Про це повідомляє ТРК «Лтава», пише «Слово і Діло».

У Лохвиці будується об'єкт для зниження швидкості автомобіля на в'їзді в населений пункт, повідомляє «Укравтодор».

Нова конструкція - елемент спеціальної системи, яку активно використовують в Європі, США і Австралії. Основна мета будівництва таких елементів - зменшити швидкість, з якою рухаються автомобілі в населених пунктах. А це в свою чергу дозволить знизити рівень аварійності на дорогах.

Проїхати обмежувачі руху зі швидкістю понад 60 км/год неможливо. Але на відміну від поширених в Україні так званих «лежачих поліцейських» об'єкти Traffic calming measures не роблять негативного впливу на технічний стан автомобіля і не створюють незручностей для водія і пасажирів авто, - зазначає начальник Служби автодоріг Володимир Трояновський.

Місцеві легенди України: траса Одеса-РеніІсторія ремонту траси Одеса-Рені та обіцянок політиків з цього приводу в циклі матеріалів «Місцеві легенди України».

Штучні обмеження швидкості будуються в рамках трирічної національної програми підвищення безпеки на дорогах «4Е» (Engineering/Стандарти, Enforcement/Нагляд, Emergency/Порятунок, Education/Освіта).

Як повідомлялося, Китай готовий допомогти з ремонтом траси Одеса-Херсон.

Раніше, «Укравтодор» анонсував створення чорного списку компаній, які неякісно роблять дороги.

Нагадаємо, Володимир Гройсман обіцяв залучити в 2016 році 18-19 мільярдів гривень на ремонт і будівництво доріг по всій країні, але так і не дотримав слова. Рівень відповідальності політика доступний за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: