МЗС рекомендує українцям утриматися від поїздок до Єгипту та Індії

Читать на русском
Міністерство закордонних справ рекомендує українцям утриматися найближчим часом від поїздок до Єгипту та Індії в зв'язку зі складною ситуацією з безпекою.

Міністерство закордонних справ рекомендує українцям утриматися найближчим часом від поїздок до Єгипту і Індії в зв'язку зі складною ситуацією з безпекою.

Про це повідомляє прес-служба відомства, передає «Слово і Діло».

«У зв'язку з прийняттям парламентом Арабської Республіки Єгипет 04.07.2017 року рішення про продовження терміном на три місяці надзвичайного стану в країні, Міністерство закордонних справ України наполегливо рекомендує громадянам України переглянути свої плани щодо відвідування Єгипту протягом дії в державі надзвичайного стану, і, по можливості, утриматися без крайньої необхідності від поїздок в цю державу, в т.ч. з туристичною метою», - йдеться в повідомленні.

Експерти назвали найкрасивіші пляжі світуВидання The Business Insider оприлюднило список найбільш барвистих пляжів світу, в який експертами були включені мальовничі куточки на Бермудських островах, на Гаваях, в Каліфорнії (США), грецькому острові Криті та інших місцях.

Згадані застереження викликані суттєвою активізацією на території Єгипту радикальних терористичних угруповань, включаючи ІДІЛ, які все частіше направляють терористичні акти проти мирних громадян з урахуванням їхньої релігійної приналежності.

Тим громадянам, які вже перебувають в Єгипті, рекомендовано зважити наявні ризики подальшого перебування на території цієї держави і неухильно слідувати порадам, які надає відомство:

  • категорично не рекомендується здійснювати поїздки і перебувати на півночі і в центральній частині Синайського півострова, а також в пустельних районах на захід від долини річки Ніл;

  • проявляти пильність під час відвідування північного узбережжя Єгипту, столиці країни і дельти річки Ніл, туристичних місць в її долині, на узбережжі Червоного моря (курорти міст Хургада, Ель-Гуна, Сафага, Затоки Макаді і Затоки Сома), а також південної частини Синайського півострова (курорти міст Шарм-ель-Шейх, Дахаб, Таба).

У разі перебування в курортних місцях Єгипту, наполегливо рекомендується проявляти підвищену увагу і обережність, утримуватися від виїзду за межі місць організованого відпочинку, які знаходяться під охороною і наглядом сил безпеки. У разі необхідності виїзду за межі місць організованого відпочинку, громадянам слід повідомляти про це адміністрацію готелю, рідним або представникам туроператора.

«З метою отримання інформації про події, які можуть вплинути на забезпечення безпеки в районі розташування, наполегливо радимо стежити за новинами в місцевих ЗМІ, а також повідомленнями на інформаційних ресурсах МЗС України та Посольства України в Єгипті», - зазначили у відомстві.

Крім того, рекомендується бути особливо обережними під час святкування в Єгипті релігійних (в т.ч. християнських) свят, і, по можливості, утриматися від відвідування релігійних святинь.

При виникненні надзвичайної ситуації, виникненні загрози життю і здоров'ю, громадянам України слід невідкладно звертатися до Посольства України в Єгипті за номером телефону: +201000039648, e-mail: [email protected] або на цілодобову «гарячу лінію» МЗС України: +38 044 238 1657, електронна пошта: [email protected].

Також з огляду на загострення ситуації безпеки в штаті Західна Бенгалія Республіки Індія, в т.ч. в районі Дарджилінг, Міністерство закордонних справ України рекомендує громадянам України утриматися на даному етапі від поїздок з туристичною метою в зазначений регіон країни до стабілізації ситуації.

«У випадках крайньої необхідності виїзду до зазначеного регіону або перебування на його території, рекомендуємо громадянам України в обов'язковому порядку інформувати Посольство України в Республіці Індія щодо місць можливого перебування і можливостей оперативного зв'язку з Посольством (номера телефонів, адреси електронної пошти)», - відзначили в міністерстві.

У разі потрапляння в надзвичайну ситуацію, загрозу життю і здоров'ю громадян України рекомендується звертатися до Посольства України в Республіці Індія за номерами телефонів: + 91-11-2614-60-41, + 91-92-0550-71-57, адреса електронної пошти : [email protected] або на цілодобову «гарячу лінію» МЗС України: + 38-044-238-16-57, адреса електронної пошти: [email protected].

Раніше повідомлялося, що МЗС першим в Україні отримає надсучасну систему кіберзахисту.

Нагадаємо також, що МЗС працює над варіантами обмеження в'їзду росіян в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: