Стали відомі умови отримання Україною фінансової допомоги від ЄС

Читать на русском
Україна та Європейський Союз готові поглибити співпрацю в рамках спільної програми реформ, розпочатої в 2015 році.

Віце-президент Європейської комісії, європейський комісар із питань євро та соціального діалогу Валдіс Домбровскіс заявляє, що Україна може отримати третій транш макрофінансової допомоги ЄС у 600 млн євро в грудні при виконанні умов до середини листопада.

«І сьогодні нам дійсно потрібно працювати над тим, щоб виконати умови отримання третього траншу макрофінансової допомоги», – цитує прес-служба Кабінету міністрів України слова єврокомісара на зустрічі з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом, пише «Слово і Діло».

Долар по 30 гривень: що передбачає бюджетна резолюція і як змінитися курсЕксперт фінансових ринків оцінив прийняття Бюджетної резолюції на 2018-2020 роки й розповів про можливі коливання курсу нацвалюти.

За його словами, умови отримання траншу стосуються боротьби з корупцією, продовження програм енергоефективності, поглиблення взаємодії у сфері проблем вимушених переселенців і конкретних економічних питань.

«Часу не так багато – до середини листопада важливо все завершити, оскільки є й внутрішні процедури ЄС, щоб ми в грудні виплатили транш», – сказав Домбровскіс.

У повідомленні прес-служби наголошується, що Україна та Європейський Союз готові поглибити співпрацю в рамках спільної програми реформ, розпочатої в 2015 році, для отримання Києвом третього траншу макрофінансової допомоги обсягом 600 млн євро до кінця нинішнього року.

«Сторони також домовилися провести цьогоріч процес підготовки нових проектів і програм співробітництва – в економіці та соціальній сфері», – йдеться в повідомленні.

Раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив про нову програму співпраці з МВФ.

Нагадаємо, МВФ відклав п'ятий транш допомоги Україні через земельну та пенсійну реформи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: