В Україні зросло виробництво легкових автомобілів

Читать на русском
У червні на українських заводах було випущено 725 нових легкових автомобілів, що вдвічі перевищує результати літа минулого року.

У червні на українських заводах було випущено 725 нових легкових автомобілів.

Цей показник більш ніж удвічі перевищує результати виробництва червня минулого року, повідомляє галузева асоціація Укравтопром, пише «Слово і Діло».

Український авторинок з початку року зріс на третинуНайпопулярнішою автомобільною маркою останнього весняного місяця була Toyota. На другому місці з 71 відсотковим зростанням – Renault.

Левова частка нових машин зійшла з конвеєра заводу Олега Боярина – «Єврокара» (Skoda) (526 од.). Цей показник зріс більш ніж у півтора раза щодо червня минулого року, але скоротився на 7% порівняно з травнем поточного.

Решта 199 нових машин були вироблені на Запорізькому автомобілебудівному заводі (ЗАЗ). Примітно, що в червні минулого року ЗАЗ не виготовив жодного легкового автомбіля.

При цьому ЗАЗ також наростив їх випуск більш ніж удвічі порівняно з травнем поточного року, коли випустив першу з початку року партію автомобілів – 94 машини.

Загалом за січень-червень на українських заводах було вироблено 3078 машин, що на 88% більше, ніж за аналогічний період минулого року. «Єврокар» за цей період справив 2785 машин (+71%), а ЗАЗ наростив випуск із 4 од. до 293 од.

Нагадаємо, з 1 серпня набудуть чинності нові правила ввезення старих автомобілів із Канади.

Відзначимо також, що в Україні зросли продажі комерційних автомобілів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: