В «Опоблоці» спростували заяву Королевської про збір підписів за відставку уряду

Читать на русском

Обіцяні Королевською підписи за відставку Кабінету міністрів Володимира Гройсмана так і не були зібрані – в Опозиційному блоці спростували заяву депутата фракції.
Наталя КоролевськаФото: ukrafoto.com

«Слово і Діло» спіймало нардепа Наталію Королевську на черговій популістській заяві – щодо того, що «Опозиційний блок» почне збір підписів за відставку Кабінету міністрів Володимира Гройсмана.

Зробити це порталу допоміг не хто-небудь, а штаб її ж партії, в якому прокоментували стан виконання цієї обіцянки (озвученої депутатом, нагадаємо, ще 11 квітня).

«За рік зроблена достатня кількість помилок. Не можна на це закривати очі, не можна розповідати, що все добре, а потім починати в це вірити. «Опозиційний блок» ініціює збір підписів за відставку Кабміну», – заявляла тоді Королевська, коментуючи провали уряду на момент завершення дії річного «імунітету», наданого йому Верховною Радою.

Наталія КоролевськаНародний депутат України
Королевська заявила, що ОБ ініціює збір підписів за відставку уряду ГройсманаСказано 11 квітня 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

За її словами, підставою для звільнення Кабміну Гройсмана є 60-відсотковий рівень бідності населення, 90-відсотковий рівень зубожіння серед пенсіонерів і високий рівень корупції.

Однак у листі-відповіді на інформаційний запит «Слова і Діла», підписаному самим Юрієм Бойком, чорним по білому написано: в «Опоблоці», починаючи з 17 квітня, жодного збору підписів за відставку уряду не проводили. А все тому, що формулювання «збір підписів за відставку уряду» є некоректним з точки зору законодавства. Простіше кажучи, у фракції визнали, що Королевська дала обіцянку, яка виходить за межі її депутатських повноважень.

Таким чином, у досьє Королевської з’явилася чергова невиконана обіцянка – вже 56-та за ліком. Взагалі, особливою відповідальністю нардеп не відрізняється: 34% її обіцянок виконані, 46% – провалені. При цьому в рейтингу відповідальності своєї фракції вона на високому 6-му місці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: