ГПУ завела справи проти іноземців, що воювали на боці «Л/ДНР»

Читать на русском
Головна військова прокуратура ГПУ проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом ведення представниками РФ агресивної війни проти України.

Головна військова прокуратура ГПУ проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом ведення представниками РФ агресивної війни проти України.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на прес-службу ГПУ.

Слідством встановлено, що на території Луганської та Донецької областей з 2014 року в незаконних збройних формуваннях беруть участь 84 іноземця, з них 64 - громадяни РФ.

Війна на Донбасі: чи готова українська армія до наступу?Журналіст Денис Попович розмірковує про можливий наступ Збройних сил України на позиції російських військ.

Згідно з інформацією, іноземці значилися в складі незаконного збройного формування «Привид» терористичної організації «ЛНР». Ці громадяни - найманці, котрі воювали під егідою організації «United Continentale», що сповідує в тому числі проросійську політику. Засновником та координатором НЗФ «Привид» є громадянин Російської Федерації А. Марков.

Організація «United Continentale» є геополітичним рухом крайньоправого спрямування, створена влітку 2014 року в місті Бєлград (Сербія). Її учасники виступають з критикою Європейського союзу і НАТО. До складу організації входять громадяни Франції, Сербії, Іспанії, Італії, Німеччини, Чехії, Болгарії, Країн Латинської Америки, Сполучених Штатів Америки та Російської Федерації. Більшість її представників проходили службу в іноземному легіоні і брали участь у веденні бойових дій в різних країнах світу.

«United Continentale» підтримує постійні контакти з лідерами російської громадської організації «Міжнародний євразійський рух», причетних до формування інтернаціональних бригад для участі у веденні бойових дій на сході України в складі терористичних організацій «ДНР» і «ЛНР».

Карта АТО: ситуація на сході України на 10 липняСитуація на сході країни станом на 00:00 10 липня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

В ході досудового розслідування встановлено особи іноземців-найманців з організації «United Continentale», які з липня 2014 беруть участь в складі створених РФ і підконтрольних їй незаконних збройних формуваннях на території Донецької та Луганської областей. Зазначені особи систематично проходять військову підготовку на тренувальних базах у місті Ростов-на-Дону (РФ).

Зокрема, громадянин Франції Гійом Кувелье в 2014 році брав активну участь у веденні бойових дій проти України на її сході в складі незаконних збройних формувань «Привид», «Схід», а з 2015 року в складі НЗФ «Всевелике донське козацтво». В даний час Г. Кувелье нібито проходить військову службу за контрактом у армії США. Даний факт перевіряється Головною військовою прокуратурою.

Встановлено особи інші іноземців-найманців організації «United Continentale», які є громадянами Франції, Сербії, Бразилії, Чехії, Іспанії і в складі незаконних збройних формувань терористичних організацій «ДНР» і «ЛНР», разом з військовими РФ беруть участь у веденні агресивної війни проти України .

Зараз проводяться необхідні процесуальні дії, спрямовані на збір доказів їхньої протиправної діяльності на території України.

Головна військова прокуратура продовжує розслідування всіх фактів і обставин ведення РФ агресивної війни проти України, з тим, щоб кожна людина, винна у вчиненні цих особливо тяжких злочинів проти основ територіальної цілісності України, світу та міжнародного правопорядку, була притягнута до кримінальної відповідальності і понесла заслужене покарання, яке визначать як українські суди, так і Міжнародний кримінальний суд.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Державна прикордонна служба не пропустила з Криму 15 іноземців.

А 3 травня президент Петро Порошенко підписав закон, що дозволяє присвоювати звання Героя України іноземцям.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: