Порошенко підписав закон, що дозволяє присвоювати звання Героя України іноземцям

Читать на русском
Президент Петро Порошенко підписав Закон Про внесення змін до розділу V Прикінцеві положення Закону України Про державні нагороди України, який тепер дозволяє посмертно нагородити званням Героя України іноземних громадян.
фото: прес-служба Президента

Президент Петро Порошенко підписав Закон «Про внесення змін до розділу V «Прикінцеві положення» Закону України «Про державні нагороди України», який тепер дозволяє посмертно нагородити званням Героя України іноземних громадян.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу глави держави.

Законом встановлюється, що звання Героя України може бути присвоєно як виняток посмертно іноземцю, нагородженому орденом Героїв Небесної Сотні, за здійснення визначного геройського вчинку, пов'язаного з відстоюванням конституційних принципів демократії прав і свобод людини під час Революції Гідності.

Закон був прийнятий Верховною Радою 13 квітня 2017 року.

«Україна вдячна і завжди пам'ятати подвиг Героїв Небесної Сотні, які віддали найцінніше – своє життя. Віддали його не тільки за свободу нашої держави, а й за те, щоб зберегти демократію і свободу в усій Європі і в усьому світі», – зазначив Порошенко.

При цьому він підкреслив, що в боротьбі брали участь і громадяни інших країн.

«На свій великий подвиг Небесна Сотня йшла свідомо і без жодного страху, так само як і сьогодні українські Герої захищають нашу державу від російського агресора на Донбасі. Вони захищають право України бути справді незалежною, успішною європейською країною», – додав Порошенко.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Нагадаємо, 3 травня Порошенко змінив начальників управлінь Служби безпеки України в шести областях.

Раніше, 2 травня, глава держави підписав прийнятий Верховною Радою 6 квітня закон про фінансову автономію медичних закладів України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: