Суддя, що заборонила мітинг харківського Євромайдану, за гроші матері придбала квартиру

Читать на русском
Суддя Харківського окружного адміністративного суду отримала від матері гроші на квартиру в Харкові площею майже 76 кв. м.

Суддя Харківського окружного адміністративного суду Світлана Архіпова, яка заборонила проведення мирного зібрання громадян, запланованого на 27 листопада 2013 року на підтримку євроінтеграції, отримала від матері 890 тисяч гривень, за які пізніше купила в Харкові квартиру.

Таке повідомлення про зміну майнового стану вона подала до реєстру, повідомляє «Слово і Діло».

Згідно з поданим документом, Архіпова отримала від громадянки України Валентини Сергіївни Архіпової 890 тисяч гривень, за які ще 14 лютого купила квартиру в Харкові загальною площею 75,8 квадратних метра. Таким чином, суддя з Харкова порушила закон про запобігання корупції в частині 10-денного терміну подачі повідомлень від дня зміни майнового стану.

Як вказано в щорічній е-декларації за 2016 рік, сім'я судді живе в Харкові в просторій квартирі загальною площею 188,6 кв. м., права на яку Архіпова отримала напередодні 2017 року – 31 грудня 2016-го. Її чоловік (Геннадій Іванович Гайовий) володіє двома автомобілями – Mercedes Benz GL500 і Mercedes-Benz E3504 Matic, обидва 2008 року випуску.

Також, її чоловікові належать акції банку «Базис», корпоративні права в благодійному фонді сестри міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Маріанни та ще трьох компаній – ТОВ «Затишна діброва», ЗАТ «ПХР «Переробний завод» і ТОВ «Інвестор-Фонд». У них він є й бенефіціаром.

За минулий рік суддя Архіпова заробила 827 тисяч 848 гривень, з них 690 тисяч – подарунок чоловіка. Грошові активи в неї відсутні, а в чоловіка становлять 197 тисяч 896 гривень, 2 тисячі доларів і 8827 євро на банківських рахунках.

Нагадаємо, співробітнику Мін'юсту батько подарував квартиру в Києві.

Раніше інспектору Одеської митниці родичка подарувала дві квартири.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: