Перша зустріч Путіна з Трампом: на що не варто сподіватися та яким може бути результат переговорів

Читать на русском
Андрій Горбенкополітолог

Зустріч Трампа і Путіна матиме радше формальний характер. Навряд чи щось конкретне буде вирішено в рамках цих переговорів.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Андрій Горбенко, оцінюючи заплановану зустріч Володимира Путіна та Дональда Трампа на полях саміту «Великої двадцятки».

«Все буде коротко й стандартно. Скоріш за все, згадають про Сирію, можливо, щось скажуть про Північну Корею. Відкрите питання, чи згадають про Україну, тому що росіяни, очевидно, не дуже хочуть, щоб вонна згадувалася. Все залежить від американців, позиції Трампа, його адміністрації», – констатував Горбенко.

Те, що зустріч Путіна з Трампом відбудеться після зустрічі американського лідера з Порошенком, – провал російської дипломатії. Вони хотіли переговорів раніше та повноцінної зустрічі, а отримали – після та на полях саміту, швидку й формальну.

На його переконання, малоймовірно, що за підсумками зустрічі будуть зроблені якісь яскраві заяви.

«Зараз такий формат дипломатії – яскравих повідомлень немає, які б події не відбувалися. Максимум, що можуть заявити сторони, це висловити стурбованість. Все буде досить формально», – припустив експерт.

«Навряд чи буде вирішуватися щось конкретне. Це лише чергові переговори лідерів країн. Звісно, росіяни в своїх ЗМІ «розмажуть» переговори по-своєму, а американці, скоріш за все, видадуть чергову ноту про те, що порушені певні теми, сторони стурбовані певними питаннями. Нічого радикального ухвалюватися не буде, та й не може в такому форматі», – проаналізував Андрій Горбенко.

Як відомо, зустріч запланована на 7 липня в Гамбурзі. В Білому домі повідомляють, що Трамп має намір обговорити з Путіним ситуацію в Сирії та порушити питання боротьби з тероризмом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: