Своїх не здають: чим завершиться вистава за участю Дейдея та інших нардепів

Читать на русском
Олексій Якубінполітолог

Фактично, ми стали свідками вистави. НВсі начебто публічно обмінялися стрілами, але в результаті, образно кажучи, «свого» все одно не здали.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Олексій Якубін, оцінюючи ситуацію зі зняттям недоторканності з Євгена Дейдея та низки інших нардепів.

«У контексті «Народного фронту» очевидно, що це їхня свідома тактика. Тим більше, до цього говорили, що вони не здаватимуть своїх. Цю політику вони й продовжують. Справу Дейдея, ймовірно, відправлять на доопрацювання. Тепер ключове питання: що далі? Тому що є й інші представники НФ і БПП – Поляков, Розенблат. Якраз із ними цікава ситуація, оскільки справа пов'язана з американськими слідчими органами. Тут показовою буде реакція ВР», – констатував Якубін.

На його думку, скоріш за все, буде спроба загальмувати всі процеси.

«Щонайменше спробують відкласти до осені, а там уже далі будуть розбиратися», – припустив він.

Сезон розслідувань та «посадок»: із чим пов'язана активність ГПУ та якими можуть бути наслідки для ЛуценкаПолітичний експерт оцінив низку останніх рішень ГПУ й розповів, чи може така активність Луценка спровокувати збір підписів за його відставку.

Експерт не виключив, що з Лозовим буде така ж ситуація, як і з Дейдеем.

«Але є й відмінність. Ситуація з Лозовим була вигідна Радикальній партії напередодні майбутніх голосувань щодо багатьох непопулярних речей, які потрібні БПП. «Радикали» спробують показати, що саме вони є опозиційною партією», – зазначив він.

При цьому політолог додав, що цікавою може бути ситуація з арештом Михайла Добкіна.

«Добкіна пропонують позбавити не просто недоторканності, а й мандата. Це відрізняється від усіх інших справ», – підкреслив Олексій Якубін.

Відзначимо, в САП заявили, що зроблять усе, щоб довести справу нардепа Євгена Дейдея до логічного завершення. Генпрокурор Юрій Луценко має намір повторно направити подання на зняття недоторканності з Дейдея до Верховної Ради.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: