Трамп відреагував на запуск КНДР балістичної ракети

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп вважає, що Південна Корея, Японія та Китай не будуть більше миритися з випробуваннями КНДР балістичних ракет.

Президент США Дональд Трамп вважає, що Південна Корея, Японія та Китай не будуть більше миритися з випробуваннями КНДР балістичних ракет.

Про це він написав на своїй сторінці в Twitter, передає «Слово і Діло».

Північна Корея здійснила черговий запуск ракетЗа даними південнокорейських військових, Північна Корея випустила кілька невпізнаних снарядів зі східного узбережжя країни.

«КНДР щойно запустила ще одну ракету. Цьому хлопцю (північнокорейському лідеру Кім Чен Ину – ред.) більше нічим зайнятися в цьому житті? Складно повірити, що Південна Корея і Японія й надалі терпітимуть таке. Ймовірно, Китай зробить жорсткий крок і покладе кінець цій дурниці раз і назавжди», – зазначив він.

Водночас, за інформацією The New York Times, Трамп попередив Китай, що в разі його бездіяльності готовий самостійно відповісти Північній Кореї.

Відзначимо, що командування повітряно-космічної оборони Північної Америки (NORAD) вело спостереження за останньою балістичною ракетою, запущеною КНДР, протягом 37 хвилин. «NORAD дійшло висновку, що ця ракета, запущена Північною Кореєю, не становила загрози для Північної Америки», – йдеться в заяві Тихоокеанського командування США, а також вказується, що це була ракета середнього радіусу дії.

Раніше КНДР назвала умови припинення ядерних випробувань.

30 червня США розширили список санкцій проти Північної Кореї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: