НАБУ отримало доступ до документів НКРЕКП

Читать на русском
Голова Нацкомісії з регулювання енергетики та комунальних послуг Дмитро Вовк намагався через суд не дати співробітникам Бюро необхідні їм документи.

Детективи Національного антикорупційного бюро України отримали доступ до низки документів Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг.

Таке рішення Солом'янський районний суд міста Києва ухвалив ще 25 травня, повідомляє «Слово і Діло».

Згідно з постановою, детективи можуть вилучити документи НКРЕКП про проведення розрахунків із формування прогнозованої оптової ринкової ціни електричної енергії в період 2014-2017 років; документів, на підставі яких готувався порядок формування прогнозованої оптової ринкової ціни електричної енергії; постанов НКРЕКП, якими затверджувалися прогнозовані оптові ціни на електроенергію в період 2014-2017 років; постанов щодо встановлення тарифів на електроенергію всім категоріям споживачів, а також інших документів.

Водночас 16 червня голова Нацкомісії Дмитро Вовк намагався заблокувати НАБУ доступ до цих документів, подавши заяву про роз'яснення зазначеної постанови слідчого судді, однак суд йому відмовив. Чи подавав голова НКРЕКП апеляцію, наразі невідомо.

Ймовірно, клопотання детективів НАБУ про доступ до документів Нацкомісії стосується розслідування щодо формули «Роттердам плюс». Як відомо, кримінальне провадження було порушено Бюро ще 5 квітня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: