Борги українців за газ зросли майже вдвічі

Читать на русском
Заборгованість населення за газопостачання у травні 2017 року зросла майже вдвічі порівняно з показником на кінець квітня і досягла 11,3 млрд гривень.

Заборгованість населення за газопостачання у травні 2017 року зросла майже вдвічі порівняно з показником на кінець квітня і досягла 11,3 млрд гривень.

Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на дані Державної служби статистики.

Згідно з повідомленням, заборгованість за утримання будинків, споруд та прибудинкових територій за звітний період виросла на 7,4% і склала 2,9 млрд гривень, заборгованість за вивіз побутових відходів у порівняно з попереднім місяцем майже не змінилася і склала 400 млн гривень.

Заборгованість за централізоване водопостачання та водовідведення зросла на 28,6% і склала 1,8 млрд гривень.

За даними Держстату, в травні українці сплатили за електроенергію 2,7 млрд гривень (98,6% від нарахованих у цьому періоді сум). При цьому заборгованість за електроенергію станом на кінець травня склала 3,9 млрд гривень.

Заборгованість за опалення і гарячу воду в травні виросла на 3,4% - до 8,9 млрд гривень. Всього в травні українці сплатили за житлово-комунальні послуги 5,2 млрд гривень, що склало 73,6% нарахованих за цей період сум.

Платежі за комуналку: чи можна зменшити ціну газа для населенняПровідний експерт з енергетичних програм розповів, чи є можливості зниження цін на газ для населення після рішення НАК «Нафтогаз» переглянути тарифи для промисловості з 1 липня.

Найвищий рівень оплати спостерігався в Одеській, Херсонській та Миколаївській областях (154,1%, 142,7% та 134,8% відповідно), а найнижчий - у Чернігівській, Черкаській та Вінницькій (21,6%, 25,3% і 33,4% відповідно).

Також повідомляється, що за січень-травень 2017 року з населенням було укладено 19,9 тисяч договорів про реструктуризацію заборгованості на загальну суму 107,5 млн гривень.

Раніше в «Київенерго» озвучили борги населення за опалення і гарячу воду.

Нагадаємо, заборгованість населення України з оплати послуг централізованого опалення станом на 1 червня 2017 року становить 3,8 млрд. грн, 25 відсотків з яких сформовані споживачами Київенерго.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: