Доба в зоні АТО: Україна втратила ще двох захисників

Читать на русском
У ході бойових дій на Донбасі двоє українських військовослужбовців загинули на Донбасі минулої доби.
Фото з відкритих джерел

Протягом останньої доби ворог 25 разів обстрілював позиції українських військових на Донбасі, в результаті чого двоє бійців ЗСУ загинули, двоє отримали вогнепальні поранення і один – бойову травму.

Про це йдеться у зведенні прес-центру штабу АТО, передає «Слово і Діло».

Військові зазначають, що найбільша кількість обстрілів була зафіксована на донецькому напрямку. Користуючись у більшості випадків темним часом доби, противник використовував артилерію та інше заборонене Мінськими угодами озброєння.

На приморському напрямку бойовики 8 разів відкривали вогонь по українських позиціях. «Ще зранку загарбники з танків, озброєння БМП та великокаліберних кулеметів обстріляли наші опорні пункти поблизу Красногорівки, а оборонців Водяного – з 82-мм мінометів. Після відносного затишшя вдень противник ввечері знову застосовував міномети різних калібрів, обстрілявши наші укріплення в районі Водяного. По підрозділах ЗС України, які тримають оборону неподалік Широкиного, бандити випустили декілька снарядів зі 152-мм артилерійських систем. По позиціях біля Гнутового ворог бив з мінометів калібру 82 мм. В тих же районах окупанти час від часу впродовж дня застосовували гранатомети та великокаліберні кулемети», – йдеться в повідомленні.

В Італії затримали українського добровольця, підозрюваного у вбивстві журналіста на ДонбасіВ італійській Болоньї затриманий доброволець одного з українських батальйонів, якого підозрюють у вбивстві на Донбасі фоторепортера Андреа Роккеллі.

На донецькому напрямку обстрілів зазнали опорні позиції українських військових вздовж усієї лінії бойового зіткнення ц межах цього напрямку – у сумі 12 збройних провокацій. Під мінометний вогонь бойовиків потрапили наші оборонні позиції в районі Луганського, Пісків та Авдіївки. Крім того, ці ж самі позиції, а також укріплення українських військових поблизу Верхньоторецького й Кам’янки систематично обстрілювалися з гранатометів різних модифікацій, великокаліберних кулеметів, на окремих ділянках – з озброєння БМП. Також поблизу Кам’янки пізно ввечері зафіксована робота снайперів.

На луганському напрямку було найспокійніше – незаконні збройні формування обстріляли позиції українських військових там 4 рази. «Ще вночі проросійські бандформування здійснили обстріл невисокої інтенсивності з артилерійських систем калібру 152 мм по оборонних укріпленнях українських воїнів неподалік Кримського. Там же ввечері бойовики відкривали вогонь зі 120-мм мінометів та протитанкового ракетного комплексу. Зі стрілецької зброї бандити обстрілювали наші позиції в районі Станиці Луганської. А Поблизу Щастя противник бив з гранатометів різних модифікацій», – зазначають у штабі АТО.

Нагадаємо, станом на 20:00 суботи, 1 липня, на Донбасі нарахували 9 обстрілів з початку дня. Крім того, внаслідок пошкодження високовольтної лінії електропередач без водопостачання вчора знову залишилась Авдіївка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: