Порошенко в День Конституції нагадав депутатам про їхні обіцянки відмовитися від недоторканності

Читать на русском
У День Конституції України Петро Порошенко заявив, що його проект змін до Основного Закону готовий і що він сподівається, що депутати підтримають скасування недоторканності для парламентарів.
Петро ПорошенкоФото з відкритих джерел

Президент Петро Порошенко в урочистій промові, присвяченій 21-й річниці Конституції України, заявив, що очікує від Верховної Ради скасування депутатської недоторканності в найближчому майбутньому.

За його словами, його проект відповідних змін до Основного Закону готовий, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Мій проект змін до Конституції готовий, він вимагає політичної волі від народних депутатів – раз і назавжди зрівняти себе у правах з громадянами України. Точно так само, як ми зняли недоторканність із суддів», – заявив він.

Порошенко висловив надію, що це рішення депутати ухвалять незабаром.

«Я сподіваюся, що народні обранці в недалекому майбутньому приймуть відповідне рішення, адже серед них, напевно, немає нікого, хто б не обіцяв скасування цієї недоторканності у своїх виборчих програмах», – підкреслив глава держави.

Справді, обіцянки про скасування або обмеження депутатської недоторканності є у дуже багатьох депутатів, а також зафіксовані в програмах практично всіх представлених у парламенті політичних сил. Про це «Слово і Діло» розповідало вже неодноразово. На жаль, помітних зрушень у питанні скасування цієї депутатської привілеї за останні роки немає. Наприклад, соратник Порошенка, екс-глава його фракції в ВР Юрій Луценко обіцяв це зробити ще в 2015 році, проте не дотримав свого слова – незважаючи на те, що тоді позиції БПП в Раді були куди значно стійкішими.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: