У Раді прокоментували підрив полковника ГУР

Читать на русском
Підрив автомобіля в Києві з військовослужбовцям МО ставить питання негайного ухвалення законопроекту 1174.

Верховна Рада повинна негайно ухвалити законопроект щодо посилення відповідальності за злочини проти військовослужбовців.

Про це написала в Facebook народний депутат Ірина Фриз, коментуючи підрив автомобіля в Києві, в якому загинув співробітник Головного управління розвідки Міністерства оборони України, передає «Слово і Дело».

Вбивство учасника АТО в Києві: підозрюваному загрожує до 15 роківПідозрюваному у вбивстві ветерана АТО в центрі Києва заарештували на 2 місяці без права на заставу.

«Підрив автомобіля в Києві з військовослужбовцям МО України ставить питання негайного ухвалення законопроекту 1174, який встановлює відповідальність за злочини проти військовослужбовців та членів їх сімей у зв'язку з виконанням службових обов'язків», - написала депутат.

Йдеться про законопроект №1174 «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за злочини проти військовослужбовців Державної прикордонної служби, Збройних Сил, Національної гвардії, Служби безпеки, Служби зовнішньої розвідки, Управління державної охорони України». Даний документ був прийнятий в першому читанні 16 червня 2015 року та готовий до розгляду у другому читанні і в цілому.

На її думку, «подальше зволікання в умовах терору російської агентури в українських містах є недопустимим і злочинним».

Жертвою стрільця на Позняках став екс-директор «Укрспирту» – ЗМІСтрілець втік з місця події на автомобілі Ауді червоного кольору. У столиці введено план Перехоплення.

«Вибухи в українських містах остаточно доводять міжнародній спільноті, що Україна має справу з тероризмом, організованим, фінансованим і підтримуваним Росією. Це вже не перший випадок посягання на життя військовослужбовця в Україні, який пов'язаний з його службою і виконанням завдань. Відповідальність за це повинна бути максимально жорсткою і невідворотною», - підкреслила Фриз.

Сьогодні о 8:16 правоохоронці отримали повідомлення про те, що на перехресті вулиць Солом'янська та Олексіївська вибухнув автомобіль «Мерседес». Осколки від вибуху розлетілися в радіусі близько 100 метрів і пошкодили інші авто.

Пізніше в Міноборони заявили, що загиблим виявився співробітник Головного управління розвідки Міністерства оборони України, полковник Максим Шаповал.

Нагадаємо, раніше суд заарештував підозрюваного у справі про вбивство екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова.

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос раніше повідомив, що цю справу буде розслідувати Головна військова прокуратура.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: